svētdiena, 2014. gada 7. decembris

Rape al horno (Juras velns krásní).Soli pa solim


Lielás zivju un júras velsu dienas músmájás parasti ir tad,kad vírs májás párnes lomu. Né, ne jau pasa nocopéto, bet pa tieso no zvejniekiem nopirkto.


Te nu vini ir,júras velnéni. Skaisti un smaidígi:) Parasti ir tá,ka jo lieláks júras velns,jo dárgáks,sie manéjie gabalá svéra ap 1 kg.


Júras velnam ir loti maiga garsa un tá asaka atgádina vairak skrimsli nevis asaku.
Viennozímígi sí zivs ir loti pieprasíta,uz tás bázes var pagatavot arí super gardas zivju zupas.

Es izlemju júras velnu cept krásní. Sim nolúkam zivij jánovelk áda, muté ietaisot iegriezumu,iznemot zobu dalu un tálák novelkot ádu (tá loti viegli nonák nost).
Péc tam zivi iesméré ar olívellu.
Júras velnu sákumá apcepj panná no abám pusém.


Kamér júras velns krásní cepjas, taisam mérci.
Panná olívellá apcepj kiploka daivas lídz tás klúst zeltainas un tad pievieno vínogu etiki.


Gaida,kad vinogu vina etikis iztvaiko

Kad zivs izcepusies,párlej ar mérci un párkaisa ar zalumiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru