pirmdiena, 2014. gada 22. septembris

Merluza goierri (Heks ar juras gliemeziem)


Vismaz 2 reizes nedélá májás taisu zivju vai júras velsu dienas. Soreiz zivs apvienojumá ar júras veltém. Hm, vél joprojám nezinu ká latviski sauc katru júras gliemezu sugu. Man kaut ká skiet,ka latviski visi júras gliemji ir un paliek júras gliemezi un viss. Bet spániski gan ne, kautrai sugai savs spániskais nosaukums. 
Més gimené loti mílam,pieméram,sádi pagatavotu maltíti jeb citiem várdiem sakot- édiens zivju un júras velsu cienítájiem Vidusjúras gaumé.

4 porcijám vajadzígs:

- 8 heksa "steika" gabali,
- 300 g mazie júras gliemezi (man almejas un berberechos),
- 12 baltie spargeli ( blanséti,no burkas),
- pika sviesta ( aptuveni 40 g),
- 150 g zalie zirnísi (man saldéti),
- 150 ml sidra,
- 4 kiploka daivas,
- sluka olívellas,
- sakapáti pétersíli,
- olas dzeltenums,
- milti apvilásanai

Pagatavosana:

Mazos júras gliemezus iemérc vismaz uz 1 st sálsúdení. 
Panná izkausé sviestu un kad tas izkusis, lej sidru un nokástos gliemezus. Uzliek váku un vára,lídz gliemezi atveras. Gliemezus iznem árá ar putu karoti vai nokás caur sietu un skidrumu rezervé. 
Nem pannu ,liek sluku ellas un uz pavisam nelielas uguns apcepj sagrieztas kiploka daivas. Kad ella jau sasúkusi kiploka garsu (kiploki pavisam viegli apbrúnináti) , liek miltos viegli apvilátus heksa gabalus. Cepj no abám pusém,ik pa laicinam pakratot pannu,lai viss smuki vienádi apcepjas. 
Kad heks gatavs,pievieno rezervéto nokásto skidrumu no júras gliemeziem. Tad pievieno zalos zirnísus un spargelus. Visu kopá vél 10 minútes pasauté. Pasás beigás pievieno nokástos gliemjus, un sakratot pannu,iejauc visu smuki ieksá. 
Sakul olas dzeltenumu un ar "piragu" otu apsméré heksa gabalinus.
Pasás beigás apkaisa visu ar pétersíliem un édiens jau gatavs pasniegsanai! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru