svētdiena, 2014. gada 22. jūnijs

Sautéta dorada Vidusjúras gaumé


Soreiz izvelos doradu sautet un pirms tam vel zivtinu iemarineju,lai labak sasucas garsas.

2 porcijam:

- 2 nelielas doradas,
- 1 citrona sula,
-  1 t.k. riveta citrona mizina,
- paris timiana zarini (man bija svaigi),
- tejkarote rozmarina skujinas (man bija zaveti),
- citronpipari,
- viena neliela lauru lapa (man bija sausa un saberzta),
- skipsna kanela,
- 1 edamkarote olivellas (drosi var ari vairak),
- 4 kiploka daivinas (2 saplacinatas, 2 smalki sagrieztas),
- 1/2 sipola

Pagatavosana:

Doradu iztira un nomazga.
Taisa marinadi,sarivejot no puses citrona mizinu un izspiez ari citrona sulu. Pievieno olivellu.2 kiploka daivam nonem mizu un kiploku smalki sagriez,parejas 2 kiploka daivas saplacina ar plaukstu vai nazi. Sagriez sipolu un ar rokam saberz lauru lapu. To visu pievieno citrona sulai un olivellai. Pieliek citronpiparus, rozmarinu, timianu un visu labi samaisa. Ja nepieciesams, liek ari sali. 
Ar so maisijumu ierive doradas,liek trauka, uzliek slogu un liek ledusskapi uz paris stundam nostaveties.
Saute no abam pusem panna ar vaku kamer gatavs. Pasniedz karstu,labi garso ar risiem (man bija risi+lecas).

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru