otrdiena, 2014. gada 18. februāris

Ar malto galu pildíti kalmári tomátu mérccé


Més gimené loti mílam kalmárus un lielákoties tos gatavojam fritétá veidá, t.i, pársvará gatavoju kalmáru gredzenus. Soreiz izdomáju pagatavot kaut ká savádák un top ar malto galu pildíti kalmári. Soreiz neko neméru un nesveru, visu lieku uz acuméru.

4 porcijám vajadzígs:

- vidéja izméra kalmári,
- liellopa maltá gala,
- ola,
- kiploka daiva,
- jau gatavs garsvielu maisíjums maltai liellopa galai,
- nedaudz rívmaizes,
 - sáls

Mércei:

-divi  tomáti,
- sípols,
- sáls,
- malti melnie pipari,
- timiána zarins,
-lauru lapa,
- nedaudz maigas olívellas,
- glázíte baltvína (sausá)


Pagatavosana:

Iztíra kalmárus. Ká tas daráms? Sádi!
Malto galu sajauc ar ar garsvielu maisíjumu, sakapátu kiploka daivu, pievieno olu un nedaudz sáli. Visu samaisa un pievieno rívmaizi. To liek tik daudz, lai masa iegútu stingru konsistenci. Tálák nem pa vienam kalmárus un sapilda tos ar malto galu,nostiprinot ar zobu bakstámo. Malto galu liek tik,lai kalmárs bútu viegli piepildíts, stampát nevajag, jo ja pildíjums bús pa daudz, sautésanás laiká kalmári pársprágs.

Nem dzilu pannu un liek olívellu,kurá apcepj uz ríves sarívétu sípolu un tomátu. Tad liek timiána zarinu un lauru lapu. Liek sapildítos kalmárus, pievieno baltvínu un sauté lídz víns iztvaiko. Pielej nedaudz údeni un sauté zem váka lídz viss gatavs (aptuveni 25 minútes). Sáls, pipari péc garsas.
Pasniedz karstu,párlejot ar mérci.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru