svētdiena, 2013. gada 28. aprīlis

Gí sviests


Jau sen gribéju pagatavot gí sviestu, tikai nekad tá pa istam lídz tá gatavosanai netiku. Tá nu atkal párlasot vienu no V.Sinelnikova grámatám "Svétígs uzturs" sapratu, ka nu pienácis ístais brídis gí pagatavosanai.
 Valérijs Sinelnikovs ir pazístams prakrizéjoss psihoterapeits,psihologs,homeopáts un vienkársíbas un efektivitátes ziná unikálu  psihologisku  metodiku autors, kas palídz cilvékiem atgút veselíbu, paaugstinát labklájíbu un iepazít dzívesprieku.
Ghí sviests ir ne tiki veselígs, bet arí loti, loti, nu loti garsígs!

Ko V. Sinelnikovs saka par ghí?
- Kausétais sviests jeb ghí ir loti svétígs produkts. Tas ir visspécígákais smalkás attírosás ugunígás energijas avots. Ghí ar so energiju piepilda prátu, tá rezultátá raisás skaidras domas, veidojas pareizas vélmes un tieksmes, uzlabojas koncentrésanás spája, atmina un intelekts.
Ghí dává energiju visiem músu organisma audiem. tas uzlabo gremosanas procesus un fermentu darbíbu, turklát nerada dosas pítas lídzsvara traucéjumus. Ghí bútiski uzlabo tievás zarnas un aknu darbíbu un atskiríbá no citám taukvielkám, kas piesárno aknas, dod tám spéku.
Kausétais sviests baro kaulu smadzenes un nervaudus, labvélígi ietekmé visus kermena smalkos audus, arí reproduktívos audus.
Pateicoties visám minétajám ípasíbám, ghí ir viens no labákajiem lídzekliem, kas atjaunina un tonizé nervu sistémas un smadzenu darbíbu, ká arí vispár uzlabo veselíbu.
Turklát loti svaríga ghí ípasíba ir tá, ka tas cepot nepiedeg.Tá ir loti liela prieksrocíba, nemot vérá to, ka augu tauki un sviests degsanas procesá klúst kancerogéni, veidojas brívie radikáli un sís vielas ir grúti sagremojamas.
Ghí labvélígi ietekmé vátas un pítas tipa cilvékus. To ieteicams pievienot pusdienu maltítei.

Ghí sagatavosana :

Katlá ar biezám sienám vai pílé uz vidéji stipras liesmas izkausé kvalitatívu sviestu un sakrsé to lídz várísanás temperatúrai.Kad parádás putas, turpina karsét uz loti mazas liesminas.Sviestu nosedz ar váku.Uz tá virsmas parádísies baltas párslas, kas klús aizvien biezákas un biezákas.
Ghí jáatstáj uz lénas uguns, lídz tas klúst zeltains un tik caurspídígs, ka var saskatít katla sienas.Turklát tam jásmarzo ká popkornam (grauzdéta uzpústá kukurúza).
Nocel katlu no pavarda. Ieliek caurdurí marli un izkás ghí. Nokasa no trauka dibena pie tá pielipusás dalinas un arí ieliek marlé, lai notekas.
Péc tam uzmanígi ghí lej burká un lauj atdzist lídz istabas temperatúrai, bet nenosedz ar váku.
Ja kausétais sviests ir ieguvis tumsbrúnu krásu, tas nozímé, ka produkts ir gatavots párák ilgi Tacu tumso ghí var izmantot cepsanai, bet gatavojot saldumus un dárzenu édienus, to nav ieteicams lietot, jo tá garsa nav seviski laba.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru