trešdiena, 2013. gada 9. janvāris

Cepta paprika. Soli pa solim.



Vidusjúras virtuvé cepta un grilléta paprika ir loti iecieníta. Un ne jau velti, jo  cepta paprika ir táds gardums!!! Turklát sádi papriku ir loti vienkársi pagatavot.
Ideáli sapas ar galas édieniem.



Vajadzigs:

- itálu paprika,
- sípols,
-páris kiploka daivas,
- olivella,
- vínogu vína etikis,
- sáls


Paprikai iznem séklas, izgriez baltás dzíslas, nomazgá, nosusina un sagriez.

Ellá apcepj ripás sagrieztu sípolu un páris kiploka daivas (bez mizas). Kiploka daivas jácepj veselas, citádi tás sadegs.


Kad sípols apcepies, pievieno papriku un tálák cepj uz pavisam nelielas uguns. Kad paprika gandríz jau gatava, pievieno vínogu vína etiki un uzliek váku, lai iztvaiko.


Beigás pievieno sáli  un gatavs. Pasniedz karstu.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru