otrdiena, 2012. gada 2. oktobris

Saldais siers "Kárumins" .


Loti sagribéjás saldo sierinu, bet kur lai dabún? Atceréjos, ka mana mamma sien sierus un nolému arí es pagatavot májas sieru. Gatavoju saldo variantu, kas patiesám sanáca loti garsígs, kremígs un ar saturígu masu (apgázot karoti uz otru pusi, siers árá nekrít).

Májás vírs párnesa zemenu kasti, un saldo sierinu édot tika piegrieztas klát zemenes. Tátad- zemenu sierins :)).
Atkaríbá péc vélmém, klát var likt sukádes, medu, visdazádákás skaidinas, ieváríjumu, kondenséto pienu, sokoládi u.t.t.
Sierina masa sanáca ká máls- ja saslapina rokas, var velt bumbinas (taisít kondzas), veidot cetrstúrainas formas saldos sierinus (ká "Kárums").
Izmantojot 0 % jogurtu, sanák super liess saldais sierins.
Teicama garsa un konsistence!


Nepieciesams:

- jogurts (man bija 0 %, saldináts),
- saldinátájs (ja nepieciesams papildus),
- marle,
- caurduris

Pagatavosana:

Liek caurdurí marli un ieliek tajá jogurtu. Var arí nosiet marli un pakarinát- tádá veidá liekas skidrums notecés átrák. Es atstáju uz nakti. Nákosajá diená liekais skidrums bija smuki notecéjis un siers gatavs.
Lai no jogurta pagatavotais siers bútu  vél cietáks, to liek ledusskapí .
Ja nepieciesams, papildus vél pievieno saldinátáju, medu, auglus, sukádes u.t.t.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru