otrdiena, 2012. gada 9. oktobris

Ar séném un malto galu pildíti baklazáni


Atri, vienkarsi, satigi  un loti garsigi.
Ar proporcijam var variet.

Nepieciesams:

- baklazani,
- sipols,
- tomati,
- nedaudz ella,
- sals,
liellopa malta gala,
- sampinjoni,
- kiploka daiva

Pagatavosana:

Baklazanus patgriez uz pusem un ar naziti mikstaja dala iegriez krustinus. Tas nepieciesams, lai beklazani atrak un vienmerigak krasni izceptos.
Liek krasni un cepj 200 grados kamer baklazanu pusites ir mikstas.
Kamer bakalzani cepjas, panna neliela ellas daudzuma apcepj sagrieztu sipolu, kiploku, pievieno sagrieztus tomatus, sampinjonus un malto galu. Pievieno nedaudz sali, piparus un visu vel nedaudz pasaute.
No krasni izceptajiem baklazaniem ar karoti izgrib mikstumu, kuru vai nu ar daksu saspaida vai sagriez nelielos gabalinos un pievieno senu- maltas galas mercei.
Ar ieguto masu sapilda baklazans un pa virsu parber ar rivetu parmezana sieru.
Liek atpakal krasni. Gratiné,  lídz siers izkusis.

Pasniedz karstus.
Loti labi iet kopa ar baltajam ( krejuma, jogurta.. ) mercem.
-

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru